Het installeren van kiwitrees is heel eenvoudig

Alles wat u nodig heeft om kiwitrees installeren is een webserver met PHP en MySQL. Bijna elk webhosting bedrijf biedt deze, maar controleer of het voldoet aan de minimale systeemvereisten.  

Download the laatste versie van kiwitrees op de download pagina

  1. Unzip de bestanden en upload deze naar een lege map op uw webserver.
  2. Open uw webbrowser en typ de URL voor uw kiwitrees website (bijvoorbeeld http://www.yourserver.com/kiwitrees) in de adresbalk.
  3. De kiwitrees installatiewizard wordt automatisch gestart. Volg gewoon de stappen, vul alles in voor u verder gaat.

Dat is alles!

Echter, voordat u kiwitrees kunt gebruiken, moet u een (of misschien meer) genealogie (stamboom) bestanden hebben. Als u gebruik heeft gemaakt van een desktop-programma zoals bv. Family Tree Maker, kunt u gebruik maken van de “opslaan als GEDCOM” functie om een ​​GEDCOM- bestand aan te maken. Als u begint vanaf nul, dan kan kiwitrees een GEDCOM-bestand voor u maken.

Dus, na de installatie, wordt u doorverwezen naar de genealogie (stamboom) beheer pagina, waar u een ​​van de volgende opties nodig heeft:

  1. UPLOAD een GEDCOM-bestand van uw computer
  2. VOEG een GEDCOM-bestand van uw server TOE, (als uw GEDCOM bestand te groot is om te uploaden, kunt u deze kopiëren naar de map kiwitrees/data, en het vanaf daar laden)
  3. MAAK een nieuwe, leeg GEDCOM-bestand aan

Er zijn veel configuratie-opties. U zult waarschijnlijk de privacy-instellingen als eerste willen beoordelen. Maak u niet te veel zorgen over alle andere opties – de standaardconfiguratie is goed voor de meeste mensen. Als u vast komt te zitten, er is veel ingebouwde Help en je kunt vriendelijk advies krijgen op het engelstalige help forum.