[row class=””] [23_layout class=””]Een nieuwe [span class=”theme”]Galerie[/span] module is ingesloten in de standaard code van versie 2.0.2. Het is een verbeterde versie van de add-on simpl_gallery3 welke nu is verwijderd van de downloads.

Het doel van de galerie weergave is een plek om kleine groepen media-objecten weer te geven die een website (of stamboom) relevantie hebben. Dit is iets heel anders dan het album tabblad weke alleen media weergeeft specifiek voor een persoon.gave. Het kan afbeeldingen, PDF-bestanden of afbeeldingen in albums opgeslagen op Flickr of Picasa Web weergeven.

Om de module te laten werken is het van belang dat de (lokale) media-items die u wil tonen opgeslagen zijn in een enkele map in kiwitrees’ media-opslag structuur. Het kan elke map of sub-map zijn, op elk niveau, maar alleen een enkele complete map kan worden weergegeven. Er is geen optie om alleen specifieke items te selecteren.

De volledige kiwitrees privacyregels worden ten alle tijde toegevoegd, zodat items gekoppeld aan privé records niet publiekelijk worden getoond.

Alhoewel er geen technische limiet is aan het aantal afbeeldingen weergegeven in een enkele galerie, word u geadviseerd om het aantal laag te houden (zeg maar 20 of minder).Als u meer doet of erg grote afbeeldingen heeft zullen uw gebruikers waarschijnlijk klagen over de langzame weergave of uw server kan zelfs een time-out geven. Het is simpelweg niet ontworpen om grote aantallen media-items weer te geven.

[/23_layout]

[quarter_layout class=””]

[testimonial10 author=”Admin” icon=”icon-list-ul”]

[h4 class=””]Kenmerken[/h4]

Meerdere galeries
Lokale of externe afbeeldingen
(Gebruikt Flickr of Picassa)
Weergave afbeeldingen en PDF’s
Volledige schermweergave optie
Slideshow ingeschakeld
[/testimonial10]
[/quarter_layout]

[/row]

[row]

[hr][h2 class=””]Implementatie[/h2]

Wanneer u een upgrade naar Kiwitrees 2.0.2 of later doet zal de gallerie modulel automatisch zijn bijgevoegd. Voor gebruik ga naar Beheer > Modules > Beheer modules en kijk of het is ingeschakeld. Als dit zo is zal u het zien in de Galerie menu optie onder Beheer > Tools > Galerie.

Als u al gebruik maakt van de simpl_gallery3 zal deze nieuwe module het NIET automatisch vervangen. Maar zult u, omdat simpl_gallery3 niet langer onderhouden wordt, alle beheersinstellingen van uw huidige galeries moeten overzetten naar de nieuwe module en als u tevreden bent met een juiste weergave de  simpl_gallery3 uitzetten en dan de mappen en bestanden volledig verwijderen van de /modules_v3/ map.

[hr][h2 class=””]Instellen[/h2]

Er zijn belangrijke dingen die ingesteld moeten worden voordat deze module gebruikt kan worden; afbeeldingen uploaden en weergave pagina’s maken.

Het is belangrijk om tenminste een paar afbeeldingen te uploaden en de mediamap hiervoor aan te maken VOORDAT u verder gaat met het maken van de albumpagina.

 1. Afbeeldingen uploaden
  1. Gebruik kiwitrees “Upload mediabestanden” optie en begin met uw afbeeldingen te uploaden (Beheer > Media > Upload mediabestanden). In het veld “Mapnaam op server” een naam invoeren voor een media sub-map waar u deze afbeeldingen wilt opslaan. De module zal alle afbeeldingen weergeven van één mediamap op één enkele pagina.
  2. Tijdens het uploaden of later bij het bewerken van de afbeeldingsdetails, kunt  een titel toevoegen (wordt getoond rechts van de volledige afbeelding op het scherm); een notitie (wordt weergegeven onder de titel ); of koppel de afbeelding aan een of meer personen (rechts van de weergave is een lijst boven een notitie).
  3. Als u deze afbeeldingen niet koppelt aan een persoon, feit of gebeurtenis in uw stamboom is het nodig om deze te bewerken(ook al veranderd u niets) en allemaal op te slaan na het uploaden, om ze te registreren in de database.
 1. Maak een pagina of “galerie” voor elke media sub-map die gemaakt wordt.
  Deze worden opgeslagen  in de kiwitrees database, als “blokinstellingen”. Ze worden gemaakt door naar de Galerie menu-optie te gaan in Beheer (Beheer ->Tools -> Galerie tabblad Galeries) klik dan op “Voeg galerie toe” om het volgende scherm weer te geven.

  1. Geef elke galerie een titel. Denk eraan dat dit gebruikt wordt als menu-item en als tabblad. Daarom is het belangrijk om de titels kort te houden.
  2. Voeg een (optionele) beschrijving toe voor de galeriepagina. Dit kan de galerie beschrijven of een uitleg zijn van de afbeeldingen. Dit kan elke zolang zijn als u wil, maar lange teksten zullen de weergave van de afbeeldingen naar beneden duwen, zodat het beste de tekst gelimiteerd wordt tot maximaal drie of vier regels.
  3. Selecteer de mediamap met deze afbeeldingen, zoals gemaakt in het voorgaande gedeelte..
   1.  Als alternatief kunt u de Flickr of Picass opties hier selecteren en hun details invoeren om een koppeling naar uw externe fotocollecties te maken. Voor Flickr “voer nummer in” (b.v. 72157633272831222 ) of voor Picasa uw gecombineerde gebruikersID en albumnaam (b.v. 112006578635517959768/MijnVakantie)
  4. Stel het toegangsniveau in om te bepalen wie deze galerie kan zien. Dit is in overeenstemming met alle bestaande privacy controles die er zijn voor persoonlijke foto’s, als deze gekoppeld zijn aan uw stamboom.
  5. Kies voor welke taal de weergave is. Dit is hetzelfde als vergelijkbare opties overal in kiwitrees. Selecteer geen van de beschikbare talen als u wilt weergeven in ALLE talen. Selecteer alleen enkele talen als u van plan bent een vertaalde versie voor andere talen te gaan maken.
  6. Stel de Galerie positie in ten opzichte van alle andere albums die u misschien al heeft gemaakt. Dit bepaalt waar op de menulijst en tabbladen dit album staat. Het kan later veranderd worden door te “klikken en slepen ” in de albumlijst op de Galerie beheerpagina. Het eerste item zal ook het standaard item zijn  als in het hoofdmenu “Galerie” wordt geklikt.
  7. Gebruik “Galerie zichtbaarheid” om in te stellen of deze galerie te zien is in alle stambomen op uw website of alleen in de huidige stamboom.
  8. Klik “Opslaan” om te voltooien en uw galeriepagina is klaar.

[hr][h2 class=””]Styling and thema’s[/h2]
Er zijn TWEE soorten thema’s in gebruik bij deze module.

Het eerste is het standaard kiwitrees thema (kiwitrees, clouds, colors, xenea etc). Dit betreft het grote geheel van de galerie en de menu afbeeldingen en elk van de kiwitrees thema’s. Dit verandert automatisch wanneer u van hoofd kiwitrees thema verandert.

Daarnaast is het Galleria thema dat beheert het actuele afbeeldingsweergave gebied. Deze module bevat drie standaard thema’s hiervoor, twee verstrekt door Galleria (genaamd “classic” en “azur”), en een alternatief  bijpassend “simpl_galleria” ontworpen in de kleuren van de blauw gebaseerde thema’s zoals webtrees, clouds en xenea. Er zijn ook andere thema’s te koop op de Galleria website. Switch tussen  “Azur”, “Classic” en”Simpl_galleria” door ze te selecteren op de  configuratie pagina.

Om andere Galleria thema’s toe te voegen , download deze van de website (www.galleria.io/) en kopieer deze naar de /modules_v3/gallery/galleria/themes/ map.

U moet dan een 250px x 140px  bijpaddende miniatuurafbeelding toevoegen in de /modules_v3/gallery/images map, vernoemd naar het thema en met extensie png (zoals azur.png).