In kiwitrees versie 3.2.0 is  een nieuw menu-item geïntroduceerd. Getiteld in het engels, “Resources” het is een verzamelbak voor drie soorten kiwitrees pagina’s:

 1. Sommige nieuwe en bestaande pagina’s. In eerste instantie zijn dit de UK Census check (bestaand) en de UK 1939 Register check (nieuw).
 2. Nieuwe versies van pagina’s die eerder onder “Rapporten” stonden. In versie 3.2.0 bevat dit “Recente wijzigingen” en het “Persoons rapport”
 3. Nieuwe pagina’s die eerde als “Rapporten” gemaakt zijn. In versie 3.2.0 is dit het nieuwe “Onderzoekstaken ” rapport.

De belangrijkste reden is item 2, hierboven, vervanging voor het “Rapporten” menu-item omdat elk rapporte opnieuw ontworpen wordt.  De noodzaak om deze nu erg oude (PhpedView) rapporten te verbeteren en opnieuw te ontwerpen is al een paar jaar lang besproken. Dit nieuwe menu-item is de start van dit proces. (eindelijkt 🙂 )

In daaropvolgende  kiwitrees updates zullen meer pagina’s overgezet worden van Rapporten als ze zijn herschreven. Het herschrijven is gericht om de volgende belangrijke resultaten te bereiken:

 • Verwijderd interne code afhankelijkheid met het maken van pdf files. De meeste moderne browsers hebben een ingebouwde mogelijkheid om elke webpagina op te slaan als pdf, zodat er geen noodzaak meer is voor complexe interne codering om dezelfde resultaten te krijgen.
 • Het gebruik elimineren van XML codering. Hoewel het in sommige situaties een nuttige tool kan zijn, voegt het een onnodige complexiteit aan kiwitrees dat primair een php / mySQL platform is.
 • Herontwep van de HTML-weergave voor verbeterd gebruik op het scherm en ook het vergemakkelijken van het opslaan als PDF. Dit wordt bereikt door een betere layout-structuur en het gebruik van css “media print” tags om de print op de juiste manier aan te passen (of het nu direct naar de printer of pdf gaat).
 • Verbeteren en overdenken van de configuratie opties voor elk rapport waar deverbeteringen kunnen worden gemaakt.

[generaltitle]Configuratie [/generaltitle]

Alle hoofdmenu-items hebben twee configuratie opties.

 1. In Beheer > Modules kunt u kiezen elk menu-item in- of uit te schakelen. Uitschakelen betekent dat het menu-item (en daardoor al zijn  submenu-items) niet beschikbaar zal zijn voor iedereen in elke stamboom op de website, inclusief beheerders.
 2. Als het hoofdmenu-item is ingeschakeld dan zal Beheer > Modules > Menus verdere fijnafstelling toestaan:
  1. De weergave volgorde van de hoofdmenu- items kan worden gewijzigd door elk item naar boven of beneden te verplaatsen, of door de muis te gebruiken (klik en sleep) of door het nummer te wijzigen  in het “Volgorde” veld.
  2. Zichtbaarheid van elk menu-item kan ingesteld worden, onafhankelijk van elke stamboom op uw website, om toestemming voor het bekijken te geven voor:
   1. Bezoekers (b.v. iedereen)
   2. Leden (geregistreerde gebruikers tot en met een moderator)
   3. Managers (geregistreerde gebruikers met stamboom beheer permissie of hoger – voor die specifieke stamboom)
   4. Niemand (verberg voor iedereen). Dit is inclusief beheerders.
 3. Vergeet niet dat u de Resource Menu module EN elk van de specifieke Resources modules welke u wil gebruiken moet inschakelen. Dit wordt gedan op de Beheer > Modules > Beheer modules pagina. Als u geen van de resource modules inschakelt, zal het Resources menu-item niet worden weergegeven.

[generaltitle]Hieronder zijn de details over het gebruik van elk item onder het Resources menu [/generaltitle]

[accordion_wrap]

[accordions title=”Wijzigingen” open=”no”]

[row class=””]
[quarter_layout class=””]
[smalltitle2]Oud versie [/smalltitle2]

Old version

[/quarter_layout]
[quarter_layout class=””]

[smalltitle2]Nieuwe versie [/smalltitle2]

New version

[/quarter_layout]
[quarter_layout class=””]

[smalltitle2]Nieuwe versie – afdrukweergave [/smalltitle2]

New version - print view

[/quarter_layout]

[/row]

Deze pagina geeft een lijst weer van recente wijzigingen, of geaccepteerd of uitstaand, van de gegevensrecords van de huidige stamboom. Standaard vult het start en eind datums in welke de eerste en de laatste “laatste wijzigingsdatum” opgeslagen in de databasetabel “xxx_change”. Elk van de datums kan gewijzigd worden. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om de wijzigingen te bekijken van een aantal dagen, teruggeteld vanaf vandaag.

De lijst bevat een klikbare link naar elk record. De lijst zelf kan gesorteerd worden(omhoog of omlaaf) door elk van de weergegeven velden of gefilterd om geselecteerde resultaten weer te geven.

Wijzigingen weergegeven zijn onderworpen aan alle kiwitrees normale privacy checks. Zodat als u kiest dat normale (niet-geregistreerde) bezoekers toestemming hebben om deze resource te  zien, de content die ze zien beperkt zal worden door elke privacy-regel hierop van toepassing.

[/accordions]

[accordions title=”Persoonsrapport”]Hier moet nog tekst komen…[/accordions]

[accordions title=”Onderzoekstaken”]Hier moet nog tekst komen..[/accordions]

[accordions title=”UK 1939 Register”]Hier moet nog tekst komen..[/accordions]

[accordions title=”UK Census check”]Hier moet nog tekst komen..[/accordions]

[/accordion_wrap]