[small_quarter]Introductie[/small_quarter][clear]

Transifex is een modern, open-source platform. Het is een websysteem welke het vertalingswerk automatiseert voor complexe internationale projecten. Kiwitrees gebruikt dit makkelijk te gebruiken platform en stelt het open voor enthousiaste gebruikers om te helpen bij het vertalen van kiwitrees naar hun eigen taal.

Als u graag wilt helpen,  moet u zich registreren op de Transifex website en word lid van het kiwitrees vertalingsteam voor uw eigen taal.

[small_quarter]Registreer bij Transifex[/small_quarter][clear]

U kunt zich gratis registreren op https://www.transifex.net. Gebruik alstublieft dezelfde gebruikersnaam welke u hier op kiwitrees.net ook gebruikt, zo kan ik herkennen wie u bent, wanneer ik uw kiwitrees teamlidmaatschap moet goedkeuren.

U kunt de officiële vertalingspagina voor kiwitrees  vinden op deze URL: https://www.transifex.net/projects/p/kiwitrees/

[small_quarter]Word teamlid van Transifex[/small_quarter][clear]

Om het proces te managen wie wat vertaald, zijn er voor elke taal teams: https://www.transifex.net/projects/p/kiwitrees/teams/. Maak een nieuw team voor uw taal als het er nog niet is of verzoek een lidmaatschap voor een specifieke taal.

[small_quarter]De vertaling maken[/small_quarter][clear]

Ga terug naar het hoofd ‘dashboard’ van de kiwitrees projectpagina: https://www.transifex.net/projects/p/kiwitrees/. Daar zult u een lijst vinden van de taalbestanden. Om er een te vertalen klikt u erop. Op de volgende pagina vind u wat informatie en daaronder is de lijst van beschikbare talen. Komt uw taal niet voor in de lijst, klik op Add Translation en kies uw taal. Is uw taal beschijbaar kunt u erop klikken. Dan verschijnt er een popup met een aantal opties. U kan uw eigen local .ini bestand uploaden en Transifex zal automatisch de vertalingen vinden of u kunt op Translate now klikken. Als u klikt op Translate now krijgt u een pagina met alle strings welke vertaald zijn of nog vertaald moeten worden. Vul uw vertalingen in in de tekstvelden en druk op  save. U bent klaar met dit bestand, ga naar het volgende 😉
Voor meer informatie ga naar http://docs.transifex.com/

Vergeet niet regelmatig terug te komen, omdat Transifex automatisch nieuwe vertalingen toevoegt wanneer deze worden toegevoegt aan nieuwe kiwitrees ontwikkelingen. Ik zal ook proberen de vertalers een week of zo voor elke nieuwe release een infobericht te doen, zodat u elke nieuwe vertaling kan updaten voordat deze wordt vrijgegeven.

[small_quarter]Na de vertaling[/small_quarter][clear]

Het bestand dat u vertaald is een “.po” bestand. Het moet worden gedownload en een “.mo” binary bestand  van gemaakt worden voor het gebruik in kiwitrees. Onder normale omstandigheden zal ik dat doen voor alle bestanden tegen de tijd dat ik klaar ben voor de volgende release van kiwitrees. Als u uw nieuwe vertaling direct wil gebruiken kunt u dat altijd zelf doen. Klik op de titel van de taal,  selecteer dan “Download for use” van het pop-up venster. Eenmaal opgeslagen open het .po bestand in poEditor (of vergelijkbaar) en converteer naar het .mo bestand.