[small_34layout]Vraag: [/small_34layout]

[clear]

Is er een manier om vast te leggen dat twee mensen van verschillende sexe samenleven zonder huwelijk en zonder hun  “partnerschap” te registreren?

Het simpele antwoord is JA.

Wat nodig is, is om het stel te registreren als “niet gehuwd” in plaats van “gehuwd”. Het zorgt ervoor dat hun benamingen van man en vrouw verandert naar “partner”. Daarbij  kunt u er een “type” aan toevoegen, wat een vrij tekstveld is. Zo kunt u invoeren de-facto, relatie, of wat u maar wil, op dezelfde wijze als voor een traditioneel huwelijk waar u kiest uit “kerkelijk, “civiel” etc..

Er zijn ook optionele datum en plaats invulvelden. Over het algemeen negeer ik deze, als het een gewoon partnerschap is, maar voor iets met een officiële status (geregistreerd partnerschap ??) zal er waarschijnlijk een datum zijn die relevant is en zal die een toegevoegde waarde hebben.

Er is een kleine bijkomstigheid :- Standaard is de tag “Ongehuwd” (GEDCOM tag “_NMR”) niet beschikbaar om te selecteren. U moet het toevoegen. De standaard lijst is redelijk kort gehouden om nieuwe gebruikers niet in verwarring te brengen.

  1. Ga naar Beheer > uw stamboom > ‘Wijzigings opties’ tab (zie afbeelding)
  2. Aan de rechterkant van het veld ” Alle gezins feiten” klkt u op het wijzig icoon
  3. Scroll door de (lange) lijst naar “Ongehuwd” (De lijst is op alfabetisch volgorde) en selecteer deze (zie afbeelding)
  4. Klik ‘opslaan’ om de pop-up te sluiten
  5. Klik ‘opslaan’ om de ‘Wijzigings opties’ tab te sluiten

Ga nu naar de gezinspagina van het stel (niet de gezinstab op een van hun persoonspagina’s). In de “Voeg nieuwe gezinsinformatie toe” gedeelte selecteer “Ongehuwd” uit de drop-down lijst, klik dan “Toevoegen” en vul de relevante velden in.

Administration > your family tree > Edit options tab

Beheer > uw stamboom > Wijzigingsopties tab

Pop up of available GEDCOM tags

Pop up van beschikbare GEDCOM tags