[small_full]Introductie [/small_full]
Websitebeheerders die met kiwitrees beginnen zonder het ‘klappen van de zweep’ te hebben geleerd met PhpGedView, worstelen vaak met sommige basisbeginselen, die een tweede natuur zijn voor de meer ervaren ‘handen’. Een zo’n geval is het fundamentele verschil tussen twee termen die bijna hetzelfde klinken, ‘gezinspagina’ en ‘gezinnen tab’.

Een persoon wordt normaal weergegeven in twee of meer gezinsgroepen tijdens zijn leven.  Al hun gezinsrelaties worden weergegeven in de sidebar aan de rechterkant van de persoonspagina en deze komen allemaal weer voor op de ‘gezinnen tab’ pagina. De ‘gezinnen tab’ is een tabblad van de persoonspagina welke gebruikt kan worden,voor normale bewerking, voor toevoegen van personen aan het gezin, deze nieuw toegevoegde gezinsleden kunnen totaal nieuwe personen zijn of al voorkomen in de gezins-hiërarchie.

Achter de schermen, creëert kiwitrees bi-directionele links tussen de nieuwe persoon en het gezin, maar deze links kunnen niet worden bijgehouden op deze ‘gezinnen tab’ pagina.

De ‘gezinspagina’ is te bereiken via de ‘Bewerk gezin’ link boven het relevante gezin op de ‘gezinnen tab’ pagina; of vanaf de ‘Gezin met ouders.’ link boven het relevante gezin aan de rechterkant van de persoonspagina; of vanaf elke van de verscheidene “gezins” links overal in het systeem. Deze pagina  heeft betrekking op het onderhouden van de links tussen de personen in een enkele gezinsgroep, als ook de feiten en gebeurtenissen die specifiek  meer op deze gezinsgroep betrekking hebben dan op een enkel persoon en is de plek vanwaar deze links worden gewijzigd of verwijderd. De afbeelding markeert enkele van deze links:

family_links

[small_full] Het bewerkingsproces[/small_full]

 1. Bereik de ‘gezinspagina’ voor de gezinsgroep welke bewerkt moet worden als hierboven beschreven.
 2. Selecteer het  ‘WIJZIG’ drop down menu in de bovenste menubalk, de weergegeven opties zijn:
  • WIJZIG GEZINSLEDEN
  • VOEG EEN KIND TOE AAN DIT GEZIN
  • WIJZIG VOLGORDE KINDEREN
  • BEWERK RUW GEDCOM-RECORD
  • VERWIJDER
  • VOEG AAN FAVORIETEN TOE
   Verzeker u ervan dat de opties zijn zoals in de lijst, ander is de ‘gezinspagina’ niet correct geladen.
 3. Selecteer de optie uit het WIJZIG drop-down menu
 4. Wijzig de gezinsgroep waar nodig
 5. Sla de wijzigingen op.