Download hier de gratis software.

Alhoewel de allerbeste manier om kiwitrees te gebruiken inclusief onze gespecialiseerde kiwitrees hosting service is, kunt u, als dat uw voorkeur heeft, hier een gratis kopie van de software downloaden. Hiermee kunt u uw eigen installatie op de webhost van uw keuze creëren, onderhouden en managen. Download dan de kiwitrees software van de link hieronder en volg de bijgevoegde installatie instructies.

Naast kiwitrees kunt u een paar gratis add-ons downloaden die handig zijn om te gebruiken.

Voor vragen hierover, maak dan gebruik van het Support Forum of de Contact link in het menu hierboven.

Als u hier niet precies vind wat u zoekt kunt u de kiwitrees aanpassingen service proberen.

[h3]Kiwitrees software[/h3]

[row][quarter_layout][download id=”11731″ template=”box”] [/quarter_layout]

[34_layout]

Download de laatse versie van kiwitrees hier. Details over de wijzigingen in deze versie zijn in de laatste [span class=”hue”]kiwitrees nieuwsbrief[/span] en in de [span class=”hue”]wijzigingslijst[/span].

Voor algemene hulp met de installatie en gebruik van kiwitrees lees de pagina’s met Veel gestelde vragen.

[h4 class=””]Upgraden [/h4]

Als u problemen mocht ondervinden, maak dan gebruik van het engelstalige [span class=”hue”]support forum[/span] op deze website.

[h4 class=””]Bekende problemen [/h4]

In een ideale wereld zou elke nieuwe release compleet en 100% bug-vrij zijn. Helaas, komt dit in de echte wereld zelden voor 🙁  Alhoewel, alle bugs die er zijn worden over het algemeen vrij snel gezien na een nieuwe release. U kunt hierover lezen in het “Bug reports” gedeelte van het forum hier: Bug reporting. Kijk naar alle bugs gemarkeerd als  “In progress” of “Fix committed“. Elke andere categorie, zoals “Fix released”, zijn al gerepareerd in de beschikbare versie om te downloaden.

[/34_layout][/row]

[clear]

[hr]

[h3]Nuttige tools [/h3]

[row][quarter_layout class=””][download id=”0″ template=”box”] [/quarter_layout]
[34_layout]
[h4]GedSplit.exe[/h4]

GedSplit is een handig programma om een GEDCOM bestand te splitsen op verschillende manieren..

Oorspronkelijk geschreven voor Windows 95(dus redelijk oud!) werkt het in ieder geval nog tot en met Vista. Nog niet getest met Windows 10, maar ik zie geen reden waarom het niet zou werken.

Gebruik het speciaal om met kiwitrees een of meer volledige takken van u stamboom te verwijderen. Dit kan nu alleen extern gedaan worden  door een tool zoals GedSplit te gebruiken:

  1. Download GedSplit.zip; extract het GedSplit.exe bestand en sla het op, op een locatie op uw PC.
  2. In kiwitrees Beheer > Stambomen > Beheer stambomen, selecteer  “Exporteer een Gedcom”. dit maakt een gezipt Gedcom-bestand van uw stamboom welke u kunt downloaden  naar uw PC.
  3. Extract het GEDCOM-bestand en sla het op dezelfde locatie op als GedSplit.
  4. Maak een tweede kopie van uw GEDCOM-bestand en zet dit ergens anders veilig weg. (een “in geval van nood” back-up).
  5. Open GedSplit (dubbelklik het bestand) en gebruik Bestand > open om uw GEDCOM-bestand te openen.
  6. Vind de root persoon van de tak welke verwijderd moet worden, gebruik dan de verscheidene tool opties om te selecteren  / de voorouders, afstammelingen, etc.
  7. Als u tevreden bent dat u het juiste heeft geselecteerd gebruik dan de “Omgekeerde selectie” tool.  De aangegeven selectie is nu alle personen die u WIL behouden. Klik “Opslaan als” om een nieuw GEDCOM-bestand op te slaan met de personen die u wil behouden, maar zonder  de tak die u er niet bij wil hebben.
  8. Nu, terug naar Beheer > Stambomen > Beheer stambomen selecteer “Importeer” and importeer de nieuwe GEDCOM in uw bestaande stamboom. Het zal alle gegevens vervangen in kiwitrees met alle gegevens van het nieuwe bestand. Dit is waarom u ten alle tijden een onaangetast bestand moet hebben van het GEDCOM bestand dat u gedownload heeft. Al het verkeerd is gegaan, simpelweg dit bestand uploaden en u bent weer terug waar u begon en er is niets verloren gegaan!

© Copyright 1997-2009 door Randy Winch <[email protected]>

[/34_layout]

[clear]